top of page

TÁRSKERESÉS

Jó ideje fontolgatom egy módszer kidolgozását, ami pszichológiai eszközökkel segítené az embereket a pártalálásban. Magyarországon, tudomásom szerint, jelenleg nincs ilyen szolgáltatás, külföldön azonban több sikeres példa van rá, ami bizonyítja az ötlet létjogosultságát. 

 

Pszichológusként többnyire fiatal felnőttekkel dolgozom, jelentős részük évek óta pártalálási nehézségekkel küzd, mintha a személyes ismerkedésen kívül nem igazán lenne más működőképes platform. Sőt, az általuk legtöbbször említett Tinder a rövidtávú, gyors örömszerzés lehetőségét kínálva mintha éppen hosszútávú károkat okozna, többek közt az önértékelésben.

 

Annyira megindító a körülöttem élő emberek szomorúsága, kilátástalansága, törékenysége ezen a területen, hogy igazán ki szeretném találni, hogyan tudna segíteni a pszichológia tudománya, ami jelentős mennyiségű információt halmozott már fel a témában.

 

Személyiségünk, értékrendjeink, világról alkotott képünk, az, ahogyan döntéseinket hozzuk vagy a környezetünkből érkező információt feldolgozzuk, mind-mind bizonyos mértékig bejósolhatóvá teszik, hogy milyen típusú emberrel „jönnénk ki jól” hosszú távon. 

 

Ha a szolgáltatás idővel megvalósulna, per pillanat úgy képzelem, hogy lélektani teszteket kellene majd kitöltenie a tagoknak, melyek eredményei alapján összeilléseket lehetne generálni, az így kapott párokban pedig már benne lenne a potenciál egy kiegyensúlyozottan működő, hosszútávú kapcsolatra.

 

Jelenleg azonban még csak fel szeretném mérni, van-e egyáltalán érdeklődés, illetve vannak-e olyanok, akik a metódus kidolgozásában részt vennének. Ha el tudod képzelni, hogy a későbbiekben használnál egy ilyen módszert a pártalálásra, küldj egy emailt a pszichotarskereso@gmail.com címre. Elegendő csupán annyit írnod a levélbe, hogy „Érdekel”. 

 

Ha annyi ember jelentkezne így, amennyiből már adatbázist is lehetne építeni, akkor kevéske szabadidőmben elkezdeném kidolgozni a pontos tesztkérdéseket. Első lépésként ezeket a teszteket küldeném szét a jelentkezők között, majd a visszaküldött válaszok alapján elkezdődhetne a profilozás, majd az összeillés valószínűsítése.

 

Természetesen a terv még nincs kiforrva, felmérés és tesztelés szükséges egy működőképes metódushoz, és sok idő, melyből számomra család és munka mellett nagyon is kevés van. Viszont őszintén segíteni szeretnék azokon, aki egyedül érzik magukat, így ha elegendő embert érdekel a lehetőség, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy kiderüljön, mekkora potenciál is van valójában a pszichológiai eszközökkel működő társkeresésben.

bottom of page